Hospitering uke 43

 

I uke 43 var alle elever på 10. trinn på hospitering på ulike videregående skoler i Stavanger/Sandnes. På hospitering får elevene teste ut hvordan det er å gå på de ulike linjene på videregående skole. Dette er nyttig når de skal bestemme seg for hva de vil søke på. Noen visste hva de ville søke på før hospiteringen, men andre har kanskje bestemt seg etter hospiteringen de hadde i uke 43. Glassgangen intervjuet noen av elevene for å høre om hvordan de syntes det gikk.

Bilderesultat for vgs linjer

Malin fra 10F hospiterte på Stavanger Offshore tekniske skole. Skolen ligger på Tasta og var spesielt populær for noen år siden da oljeindustrien var på topp. Malin hospiterte på linja for Teknisk Industriell Produksjon, også kjent som TIP. Hun var svært fornøyd med lærerne og opplegget på hospiteringen. Hun fikk et godt inntrykk av linja og syntes det virket som en kjekk linje, men hun ville ikke søkt seg inn på TIP neste år. Selve skolen syntes hun så stygg ut utenpå, men når hun kom inn var den fin. Hun ville gjerne gått på den skolen selv om hun ikke ville gått TIP. Hun anbefaler linja til personer som skal hospitere neste år.

Bilderesultat for stavanger offshor tekniske skole

Hanne fra 10A hospiterte på St. Svithun videregående skole. Skolen ligger midlertidig på Våland nær sykehuset, men den flytter tilbake til Tjensvoll, ved siden av Vikinghallen til høsten. Elever som starter der etter sommeren starter altså på en helt oppusset og renovert skole. Hanne hospiterte på Studiespesialisering. Hun syntes at  linja virket helt grei og hadde greie arbeidsmengder, hun tenkte også at det varierer etter hvilke programfag man velger osv. Hun syntes at selve skolen  var veldig slitt og stygg, noe som er forståelig ettersom at teknikken på Våland er gammel og kun er i bruk som reserveskole. Hun tenker derimot at den nye skolen kommer til å bli veldig bra. Hun tenker at hun vil ta studiespesialisering neste år, men er usikker på om det blir på St. Svithun. Hun anbefaler andre å hospitere ved denne linjen senere.

Bilderesultat for st. svithun videregående skole

Slik skal den nyoppussede skolen se ut

 

Juliett fra 10E hospiterte på Randaberg Videregående skole. Skolen ligger ved grensen fra Stavanger til Randaberg, så det er ikke så langt unna som mange tror. Juliett hospiterte på linja Helse og Oppvekst. Hun syntes at linja virket som en god og praktisk linje å velge. Linja var en linje hun ville vurdere å søke på. Selve skolen syntes hun var litt slitt, men lys og fin. Miljøet likte hun veldig godt. Til neste år ville Randaberg være en skole hun skulle vurdere sterkt.

Bilderesultat for randaberg vgs

Elevene på Kannik skole har altså hospitert på ulike linjer på ulike skoler. Elevene virker fornøyde, men de er fortsatt usikre på hvilken skole og hvilken linje de vil søke på til neste år. Heldigvis har de god tid til å tenke seg om. Hospitering er altså et populært og nyttig tilbud for elevene.

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s