På Stokka sykehjems rusavdeling får beboerne drikke og røyke: – Vi ønsker å gi dem en verdig avslutning på livet.

images

Erna Solberg er positivt innstilt. Foto: TV2

På Stokka sykehjems avdeling for rusmisbrukere i Stavanger, tilbys beboerne å ruse seg på lovlige rusmidler og røyke innendørs.


Trygge rammer

Etter flere mislykkede forsøk på avrusing, tilbyr nå Stokka Sykehjem at de 16 beboerne skal få verdighet gjennom frihet under ansvar og trygge rammer. Dette vil si at sykehjemmet ukentlig arrangerer transport til nærbutikk og pol, hvor beboerne, av egen lomme kan kjøpe lovlige rusmidler de kan nyte med medboerne.

En verdig avslutning

Avdelingsleder, Rune Skjæveland, forklarer at motivasjonen er å skape en verdig ramme rundt beboernes liv.

– Vi ønsker å skape en ramme rundt liv som har gått i grus, og sørge for at de avslutte med autonomi og verdighet, utdyper Skjæveland ovenfor Dagbladet.

Gir økt livskvalitet

Annelin Gustavsen ved Nordlandsforskning viser til forskning på bofellesskap hvor beboerne har tillatelse til å ruse seg.

– Vår forskning viser at et trygt botilbud for rusavhengige, med en helhetlig oppfølging og hvor beboerne opplever å være herre i eget hjem, har mye å si for livskvaliteten, informerer Gustavsen til Dagbladet.

Statsministeren har positiv holdning

– I vårt samfunn er det en del mennesker med rusproblemer som er pleietrengende. Disse menneskene har levd et hardt liv, men her gir sykehjemmet dem et verdig tilbud, sier Solberg til Dagbladet.

Bød opp til fest

Da toppledere fra de ledene partiene besøkte Vestlandet, var et av stoppene Stokka sykehjem. Beboerne hadde akkurat kommet hjem fra en handletur og bød toppene opp til «fest». Erna Solberg forteller om et hyggelig møte med sykehjemmets rusavdeling og gir uttrykk for at hun Koste seg.

Kilder:

https://goo.gl/ZNarLp

https://goo.gl/iBoNwz

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s