Ny og knallrød sykkelgate

For litt siden var det blitt bestemt at Møllegata på vestre platå skal males rød. Dette er en sykkelprioritert gate og skal senere merkes med sykkelskilt. Denne ideen er inspirert fra Danmark og Nederland og skal gjøre det blir tryggere å sykle og gjøre at flere vil velge sykkelen.

Møllegata har tidligere vært en helt vanlig gågate i Stavanger. Men dette skal endre seg. Den skal bli Stavangers første sykkelgate, og skal strekke seg 800 meter i utkanten av sentrum. Det er avsatt 14 dager til dette prosjektet, men man forventet at det tok lenger tid.

Denne nye rød-fargen på Møllegata er ikke barer til pynt.De 1,8 millionene som er satt av til veien skal gjøre at den skal få en fastere og finere grunn. Måten de skal gjøre dette er å først male asfalten med rødmaling. Så deretter å strø på sand, for at den skal få et bedre grep. Og til slutt male den igjen med enda et lag med rødmaling. Så denne blandingen av sand og rødmaling skal ikke bare ha en hensikt å vise at det er en sykkelvei, men også gjøre den bedre.

Grunnen til at de valgte å bruke fargen rød til sykkelveien var på grunn av at rød allerede ble bruk til sykkelveier i andre land. Derfor var det naturlig at Norge også gjorde dette. Denne ideen er hentet fra Nederland, og Danmark som er kjent for sine flate grunn. Denne ideen ble en suksess i disse landene, så derfor hadde det ikke virket unaturlig at det kunne bli en suksess her også.

Denne sykkelgaten skal først og fremst være sykkel prioritert. Biler har fortsatt lov til å kjøre der, men må vike unna for syklistene. Dette kommer til å gå helt fint ettersom denne gaten bare er en 30 sone og bilene ikke kan kjøre for raskt.

Kilder:

http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/stavanger/Na-males-Mollegata-knallrod-3990114.html

https://www.nrk.no/rogaland/stavanger-far-landets-forste-sykkelprioriterte-gate-1.12978133

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s