Hvorfor ser vi ungdommer så mye mindre på tradisjonell tv?

Av Marie Johanne Eliassen 8E/ 21.nov.2016

Vi ungdommer i dag har for det meste blitt utrolig opptatt av sosiale medier og av og følge med på det nye og spennende som skjer rundt oss. Men noen ganger så har jo likevel bare lyst til å ta det helt med ro, og da passer det jo perfekt å bare ta seg en pause fra hverdagen å bare sette seg ned en liten stund og bare gi seg selv lov til å bare slappe helt av med litt tv på nettet. De tre nett-tv sidene som blir brukt mest i dag er Netflix, HBO og Viaplay. Men du kan også se på f. eks Comoyo eller Filmnett.                                                                                 Men hvorfor foretrekker ungdom å se på tv på nettet?

File:Vk-Film.com Vk-Film Streaming illimités et Gratuits Sur Vk-Film.com Vk Vimple streaming Films.JPEG

Bilde av: Wikimedia Commons

Siden 2012 så har det vært en tydelig nedgang i tiden tenåringer bruker på å se tradisjonell tv. i aldersgruppen 12til 29 år er gjennomsnittet for hvor mye vi ser på tv, på bunnivå. Denne aldersgruppen bruker i snitt «bare» èn og en halv time på tv hver dag. Det er bare et par år siden dette tallet var på nesten to og en halv time, i følge Nettavisen. Vi vet ikke hvor lang tid de unge bruker på HBO, Viaplay og Netflix, men det er grunn til å tro at dette fort kan tilsvare en mellomstor tv kanal, sier Tolonen i NRK.

-Hvorfor velger vi å se TV på nettet framfor tradisjonell tv?                                                        Jeg spurte 4 jenter (som alle ser på Netflix) fra åttende trinn om dette, og de sier alle sammen at de ser mer på Netflix enn på tv fordi da kan de selv velge hva de vil se på, når og hvor. Så lenge de har ett fungerende nettverk.

-Hvilken strømmetjeneste bruker vi mest?                                                                                         Jeg gikk inn på tek.no og der fant jeg ut at Netflix er den nett tv-tjenesten som blir brukt aller mest her i Norge. På andre plass kom HBO Nordic og på tredje plass var det Viaplay som havnet. Dette viser en undersøkelse tatt av Ole Henrik Johansen og Anders Brattensborg Smedrud i oktober 2015. Det var ikke lagt ut for 2016, noe som tyder på at tek.no antagelig ikke har noe og forandre på.

Netflix har det beste tilbudet når det kommer til strømming av filmer og tv serier. Mens HBO klatret opp til nest øverste trinn. og det er kun takket være satsing på serier. Og hos Viaplay så er ikke utvalget på filmer og serier like bra som hos de plassene foran. Men Viaplay er derimot veldig langt framme på sport og konkurranser.

-Men hva er det egentlig vi ser på?                                                                                                        Det var ikke mulig og finne ut av hvilke filmer som blir mest sett på nettet, beklager.   Men her er de seriene som har blitt mest sett på nett i følge en undersøkelse fra 1-10   hvor  1 er mest sett:

10.»Les Revenats» (2013-)

9.»Marvel`s Jessica Jones» (2015-)

8.»Black Mirror» (2011-)

7.»Bojack Horseman» (2014-)

6.»Misfits»(2009-2013)

5.»The Shield» (2002-2008)

4.»Dag»(2010-2015

Videre til de tre store!

3.»Rectify»(2013-)

2.»Marves Darevil»(2015-)

1.På første plassen finner vi i år som i fjor, «Breaking Bad»(2008-2013)

Dette er nokk antagelig ikke førstevalget til de fleste tenåringer nå til dags. Jeg gikk rund og spurte forskjellige elver rundt om på Kannik, hvilke serier de så på og syntes var bra. Noen navn som ble nevnt flere ganger var blant annet;

«Suits»(2011-) Om du er klar for en litt cocky advokatserie litt utenom det vanlige er dette seien for deg. Dette er en serie med stil!

En annen serie som også ble nevnt ett par ganger var «Gossip Girl»(2007-2011) I denne serien så er det tenåringsdrama som står for tur, og en mystisk blogger som holder både små og store hemmeligheter.

Neste på lista er «Glee»(2010-2015) Denne underholdende serien kombinerer musikal og komedie til en flott og fengslende serie som virkelig vil anbefales.

Andre serier som også mange tenåringer ser på er «New Girl», «The Vampire Diaries», «Orange Is The New Black», «Pretty Little Liars», «Prison Break» og «Modern Family». Noen av disse stod også på listen for top 100 mest sette serier på nett.

-Men hvorfor ser vi på nettet?                                                                                                                   Vi ser alle my på nettet nå også fordi vi blir påvirket av det de rundt oss gjør, sier forskning.no. Mange ganger er tilfellet til at du begynner å se en strømmetjeneste at vennene dine ser på en serie som du ikke har tilgang til fordi den er på en strømmetjeneste som du ikke har, så det hender i de fleste tilfeller at du får den samme strømmetjenesten selv. Og slik har strømmetjenestene vokst og blitt til det de er i dag.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s