McLaren BP23

 

 

McLaren Automotive skal bygge en ny tre seter, som vil være etterkommeren til den legendariske McLaren F1. Bilen, med kodenavn BP23 (Bespoke Project 2) vil bli bygget av McLaren Special Operations (MSO).

 

MSO er delen av McLaren som er ansvarlig for merkets kjøpere. De tilbyr fem forskjellige divisjoner; MSO Defined (tilpassings valg for biler som er i produksjon), MSO Limited (sjeldne biler, så kalte 1 av 1), MSO Heritage (oppgraderinger av eldre McLaren-er, som F1) og MSO Programms (som jobber med P1 GTR programmet).

 

Den femte divisjonen er MSO Bespoke, som er stedet hvor BP23 vil bli utviklet. MSO Bespoke vil bygge nesten alt, fra unik lakk eller interiør til store forskjeller i karosseriet. Hvis man vil bruke alle kreftene til MSO Bespoke kan man få seg en helt unik 1 av 1 bil, som McLaren X-1, den første McLaren Bespoke prosjektet, bygget til en anonym kjøper i 2012.

bdfeb273-7bdc-4633-977c-dabb4ff61538_0

Den nye bilen vil ha tre seter i samme posisjon som McLaren F1, tegningene tilsier dette. I forskjell til F1, har McLaren sjefen Mike Flewitt konfirmert at BP23 vil være en hyper GT, fordi den er designet for lenger reiser, men med et høyt fokus på ytelse og kjører engasjement.

a419089c3a8deec8b3ec3e8f31167b62

Hvis du kjører en F1 i dag vil det føles mer som en hyper GT enn en super bil takket være den myke fjæringen.

 

Flewitt har også konfirmert at BP23 vil også ha et hybrid system som McLaren P1. Det vil gjøre den til en av de kraftigste McLaren-ene noen sinne laget, men bilen tilbyr også på høy luksus. Som gjør det mulig med lange reiser med tre mennesker om bord.

2014-mclaren-p1-cutaway-626x382

Det er ukjent hvilken motor BP23 vil bruke, mye mulig er bruken av en V8 eller en V6 som ryktets å erstatte motoren i McLaren 650s neste år.

mclaren-p1-interesting-details-feature-01

Et karbonfiber karosseri er nesten garantert og McLaren har konfirmert at visse deler av det synlige karosseriet vil være laget med karbonfiber. Kjøpere vil ha muligheten til å tilpasse sin egen bil med farge, interiør og andre elementer med tilpassing unik til dem. McLaren har konfirmert at hele interiøret om bord vil være ulikt det vanlige McLaren interiøret, for første gang, sakse dørene vil være elektriske.

 

Produksjonen vil være begrenset til 106 biler, men før du rekker å bestille en, har alle blitt solgt.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s