The Holy Trinity

Superbilens tid er over, etter nærmer femti år, med de beste bilene denne verden har sett. Strenge nye regler presser bilselskapene til å lage mer miljøvennlige og trygge biler, noe mange trodde ville bli slutten på superbilene. Tre selskaper, fra tre forskjellige land har valgt å ta på seg oppgaven. Som er å lage miljøvennlige superbiler som samtidig skal kunne ta opp kampen mot sine andre konkurrenter. Resultatet er tre nye biler, i en helt ny klasse, hyper bil klassen. Hyper klassen består av de tre råeste bilene i verden, som er: Porsche 918 Spyder, McLaren P1 og Ferrari LaFerrari.

 

918

Fra Tyskland kommer Porsche 918 Spyder. Produksjons bilen ble vist på Frankfurt bilutstilling i 2013. Bilen ble først vist som en prototype i Genève 2010. 918 har en midt plassert motor samtidig som den utnytter hybrid teknologi. Til sammen har denne bilen 887 hestekrefter som går til alle de fire hjulene via et veldig avansert firehjulstrekk system, dette gjør at bilen er svært rask, både rett frem og på baner som Nürburgring. 918 Spyder er den raskeste bilen i verden rundt banen Nürburgring, med en runde tid på 6:57. Det skal bare bli bygget 918 biler, og prisen er svært høy. Bilen kostet 8 millioner kroner ny i Norge, men nå ligger prisen mellom 20 og 30 millioner kroner.

 

La Ferrari

Italienerne har en sterk kjærlighet for biler, mest kjent er selskapet Ferrari. Som kommer fra en liten by nord i Italia, her kommer denne bilen fra, byens navn er Maranello. I denne byen har noen av de beste bilene i verden blitt bygget, som: Ferrari 250 GTO, F40, F50, Enzo og nå La Ferrari. La Ferrari har 12 sylindrer og hybrid teknologi, bilen er den første hybriden fra Ferrari. Bilen har 963 hestekrefter, som blir sendt rett ned på bakhjulene. Det ble bare bygget 499 eksemplarer mens den ble produsert og rundt 30 FXXK. FXXK er en bane fokusert utgave av La Ferrari, det betyr at den ikke er lovlig på Europeiske veier. La Ferrari ble produsert fra 2013 til 2015. Dette er den bilen som er mest verdt av de tre, med en ny pris på 15 millioner, men nå ligger prisen rundt 40 til 60 millioner kroner på det internasjonale markedet.

 

McLaren P1

Det Engelske merket McLaren har en lang ”racing” historie bak seg, men etter mange år med banebiler er McLaren tilbake med en vei lovlig bil. P1 har en 3,8 liters V8 med turbo og hybrid teknologi, dette gir bilen 904 hestekrefter. Bilen har midt plassert motor og bakhjulstrekk. Det har blitt laget 381 eksemplarer fra 2014 til 2016 inkludert fem LM utgaver. McLaren P1 har også satt en runde tid rundt Nürburgring, men den nekter McLaren å gi ut til pressen, de sier den gikk under 7 minutter som 918, men ingen ting mer om runde tiden. Bilen vil koste deg 10 millioner kroner ny i Norge, men ligger nå på mellom 40 og 20 millioner kroner.

 

Alle de tre bilene har svært like ”tall/nummer”, men hvilken er raskest? Det er spørsmålet alle bil entusiaster lurer på. TV og internett programmet ”Bangin Gears” har nemlig svaret på hvilken av de tre bilene som er raskest. Bilene ble testet på banen Thermal i USA, California . Banen kombinerer raske svinger, krappe svinger og en lang strekning hvor bilen kan akselerere mot sin topphastighet.

 

Runde tidene var:

 

 

1st Porsche 918 Spyder: 1.18.44

2nd Ferrari La Ferrari: 1.18.46

3rd McLaren P1: 1.18.822

 

Tidene er oppgitt i minutt, sekund og sekund deler.

 

Alle bilene er svært like, men i en konkurranse vil det alltid være en vinner. I dette tilfelle vinner Porsche, men ikke med mye. De to andre bilene ligger like bak. I den virkelige verden vil man nok ikke kunne kjenne forskjellen på de tre bilene, men som bilentusiast vil alltid ”numrene/tallene” spille en større rolle enn kjøreegenskapene til bilen. Derfor er 918 vinneren for denne gang.

 

 

”nummer/tall” vil si hvilke ytelse bilen har. For et eksempel to biler med like ”nummer/tall” vil si at de har lik ytelse.

 

”Bangin Gears” er et internett og tv program laget av en gruppen CUP gang. (Cars Unite People)

 

”Nürburgring” er den mest kjente banen i verden, den befinner seg i Tyskland.

 

”Spyder” vil si at bilen har et tak som man kan ta av, en form for kabriolet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s