Ingen FM-radio i løpet av 2017

radio-bildwe

I løpet av året blir FM-nettet i Norge offisielt slukket.  Den eneste måten å høre på radio da blir enten på nett eller på DAB-radio. Flere kritiske til dette.

 

Det riksdekkende FM-nettet i Nordland har allerede blitt slukket, og man kan ikke høre på blant annet: Radio Norge, P4 og NRK.  Lokale radiostasjoner med egne FM-nett kommer fremdeles til å sende ut år 2021. Norge er første landet som slukker FM-nettet i verden, det er stor internasjonal interesse til slukkingen og flere land følger med.

Kritikk

Flere mener at DAB ikke har like gode signaler som FM, for eksempel i tunneler kan en høre på FM men ikke DAB. Faren min sier at de ikke bør kutte ut FM-radio før DAB har et anstendig nettverk. Når vi kjører til hytten på Hjelmeland eller ut til Rennesøy har vi ikke DAB-radio. Det blir nok en del bilturer uten musikk blant annet på fjellet og på landet.

Misvisende informasjon

Lenge har vi fått høre at det kommer til å bli helt stille på radioen og at vi måtte skaffe DAB radio, dette er misvisende informasjon. Lokale radiostasjoner med egne FM-nett kommer fremdeles til å sende ut år 2021. Det blir fremdeles mulig å lytte til FM-radio, det er bar e noen av de mest populære radiokanalene som blir slukket. Det positive er at flere kommer til å lytte til lokalradio som er veldig bra for dem, og de store radiokanalene vil miste opptil 2 millioner lyttere. Det er nemlig 2 millioner biler i Norge uten DAB-radio.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s