8. Klasse mistet glasset

Den 8. februar 2017 sa rektor over telefonen at ingen i 8. klasse fikk lov til å være i glassgangen i friminuttene. Dette valget ble tatt fordi 8. bråkte, herjet og sloss i gangen, som førte til at lærerne og de andre trinnene var ukomfortable ved å være i nærheten av glassgangen.

Lenge har glassgangen vært et stempel på Kannik Skole. Gangen gjør det mulig å gå fra A til C bygget uten å måtte gå ute i vær og vind, og det er en kort men fin pause fra de grå veggene skolen vanlig vis har. Det er til og med navnet på avisen du leser akkurat nå.

Men i det siste har glassgangen vert et ganske uhyggelig sted å gå igjennom hvis man gikk der i friminutt-tidene. Gangen gikk fra et rolig belyst sted til et kaosfylt, overhett, blodbad av en oppholdsplass for 8. klasse. Det var et konstant bråk hvor både lærere og elever følte seg ukomfortable å oppholde seg i.

Men nå er ting blitt annerledes. Før julen 2016, innførte elevrådet at bare 9. klasse kunne være der, hvis de oppførte seg. 8. klasse må nå oppholde seg ute hvis de skal være sammen i store flokker, noe 10. og 9. er glade for. 8. synes dette er noe tull derimot. Lærerne hadde nå fått nok og stiftet inn regelen i 2017.

 

«Det er veldig dumt. Det var der alle møttes hvis vi skulle være sammen på skolen. Nå gidder ingen å gå ut, og alle sitter bare inne utenfor klasserommene.»

Dette ble sagt av Ingrid i 8G, Kannik skole. Hun sier at glassgangen var et fint oppholdssted, og nå er de nødt til å finne et annet et.

 

Kaja fra 10D som også er i elevrådet har et annet syn på saken.

«Glassgangen var full av unger med masse energi. De løpte og skrek så mye at lærerne var ukomfortable og ville ikke være der lengere. Det var heller ikke kjekt for 9. og 10. som gikk forbi. Det de gjorde der inne kan de gjøre ute.»

 

Ingrid ser også at det var mye bråk i glassgangen og hvorfor de ble kastet ut.

«Det var jo mas og en del bråk. Forhåpentligvis blir det bedre vær om en stund, sånn at folk gidder å gå ut igjen»

Det virker som at 8. synes det er dumt at de mistet møtestedet sitt, men at de kommer til å tilpasse seg i løpet av noen dager. Nå er nok lærerne, 9. og 10. fornøyde.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s