8. trinn utestengte fra glassgangen

I dag (onsdag 08.02.17) annonserte rektor via høyttaleranlegget at 8. trinn skulle bli utestengte fra glassgangen i friminuttene. 10. trinn jublet over nyheten, men hva synes 8. trinn? De har jo tross alt bodd inne i glassgangen helt siden de kom til Kannik, og hva var årsakene til at rektor og resten av skolens styre valgte å gjøre noe så drastisk som å utestenge hele trinnet?

 

Rektor ved Kannik skole forklarte saken som en sak som har vært aktuell over lengre tid. Han sa at elevene ved 8. trinn har oppført seg upassende i glassgangen. De har både blokkert gangen slik at det er vanskelig å komme forbi og de har drevet mye med knuffing. Rektor beskriver at knuffingen som har foregått i glassgangen har vært et stort problem for både lærere og elever. Lærerne har hatt problemer med å skille lekeslåssing fra ordentlig slåssing. Det har av og til oppstått situasjoner hvor ekte slåsskamper har blitt tolket som lekeslåssing, og omvendt. Dette er et stort problem. I tillegg til knuffing har fotografier også vært et problem i glassgangen. Elevene har tatt bilder av både medelever og lærere uten tillatelse. Rektor forteller at kombinasjonen av knuffing og bilder over flere måneder til slutt har utløst en uheldig kollektiv straff som går ut over hele trinnet. Rektor forteller at han prøver å unngå kollektive straffer, men at i dette tilfellet var det nødvendig.

16593729_1909834972579736_1959058156_o

8. klassinger i glassgangen er et vanlig syn her på Kannik, men den neste uken vil man kun finne dem i glassgangen når de går gjennom den, for eksempel når skoledagen er over.

Jeg snakket med noen 8. klassinger som vandret gjennom glassgangen på vei hjem fra skolen om hva de tenker om utestengningen. Noen synes det er veldig dumt, fordi de føler at glassgangen er 8. trinns «felles-sted», men noen forstår også rektors avgjørelse. Noen av dem er enige i at det kanskje er litt mye knuffing i glassgangen og de håper også selv at knuffingen forsvinner etter utestengingen. Til tross for at de er delvis enige mener de at det er dumt at de skal bli utestengte, men de tror de overlever en uke uten glassgangen.

8. trinn er altså utestengte fra glassgangen grunnet knuffing og fotografier, men de er kun utestengte i en uke. Rektor har prøvd å unngå kollektiv straff, men så seg nødt til å gi kollektiv straff i dette tilfellet. 8. trinn er litt sure, men tror de klarer å overleve uken uten glassgangen. Kanskje de slutter å knuffe, slik at de kan beholde glassgangen uten å bli utestengte igjen?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s