Hva er Kannik Rock Project?

                          

Kannik Rock Project ble dannet i 1997 av Kanniklæreren Kolbein Haakon Lunde, og har i år 20 års jubileum. Det er et prosjekt man kan få være med på om man går i tiende eller oppover, har talent innen musikk og en relasjon til Kannik skole. Prosjektet handler om å utvikle unge sine musikktalenter og deres interesse for musikk.

 

Det begynte med at det var fem band av Kolbein sine elever som spilte musikk. Bandene hadde ingen steder å øve og derfor bestemte Kolbein seg for å lage ett prosjekt. Prosjektet skulle gi tilgang til øvingslokaler og samle musikkmiljøet i området rundt Kannik. Etter en god stund begynte de å få små jobber og muligheten til å ha konserter.

 

I sju år var Kannik Rock et friskt innslag i Folketoget på 17. mai. Gruppen som satt i tilhengeren eller bak på et lasteplanet spilte masse rockmusikk. Fullt trommesett, bass, gitarer, keyboard og sang, og en gang til og med to saksofoner. Etter hvert ble det ikke lov å ha bil i folketoget og i tillegg var det snakk om å legge ned selve prosjektet på grunn av dalende interesse. Da bestemte de seg for å bruke alle pengene som var igjen på å lage en cd. Etter cd-utgivelsen fortsatte rockeprosjektet på grunn av god tilbakemeldinger og respons på CD’ en. Denne CD’en er det mange som er med på, av de gamle medlemmene. Dette førte til nytt liv i prosjektet.

 

Kannik Rock Project har gitt ut flere CD’ er opp igjennom årene. Den første kom ut i 2008 og siden det har det kommet enda flere. CD´ene omfavner flere forskjellige band og et mangfold i stil; alt fra heavy rock til pop- musikk. Per dags dato er det gitt ut fem CD´er. Akkurat nå er det to grupper fra sal og scene- valgfaget, som holder på å spille inn sangene sine til den nye CD´en som snart kommer ut. CD nummer seks kommer trolig ut i våren 2017. Bandene som er med på CD’ene får spille inn låtene i studio og får være med på eventyret i Kannik Rock Project.

 

Alle som vil kan bli medlem av Kannik Rock Project, og det er en medlemskontingent på 100kr i året. Nå er det 30 medlemmer med. I begynnelsen av rock- prosjektet var man nødt til å ha gått på Kannik skole, men etter hvert måtte man bare ha tilknytting til skolen. Man må være minst 15 år og helst ha eget instrument. Det er 3-4 møter i året, men de mest ivrige har møter minst 200 ganger i året. Møtene foregår ofte hjemme hos medlemmene. Før øvde de på Kannik skole, men ting ble ødelagt av elevene og derfor måtte de øve andre steder. Det er sjeldent at alle de forskjellige bandene øver sammen. Prosjektet får støtte fra sponsorer og kommunemedlemsstøtte som gir dem penger til å kunne sende band i studio. Når det var bilfri dag på motorveien var det fem band fra prosjektet som spilte konsert. På nyttårsballet har de også hatt konserter, og de har vært oppvarmingsband på andre konserter.

 

Det er flere av bandene og artistene som tidligere har vært en del av Kannik Rock Project som har gjort det bra. Vi ser at blant annet gruppa Sløtface har vokst og er kjent både innenriks og i utlandet. Sløtface er navnet på et band fra Stavanger med tidligere elever fra Kannik skole som f.eks Haley Shea. De startet karrieren sin med Kannik Rock Project og utviklet seg videre med flere konserter. Sløtface består i dag av Haley Shea (vokalist), Lasse Lokøy (bass), Halvard Skeie Wiencke (trommer) og Tor Arne Vikingstad (gitar).  Bandet spiller pop- rock og innholdet i sangene deres er ofte rettet mot samfunnsproblemer og andre ting som opptar dem. Dette bandet het tidligere Slutface, men i 2016 byttet de navn til Sløtface for å unngå sensur i innland og utland. Navnet på bandet kan være kritikk mot kvinner og synet på hvordan kvinner skal fremstilles. Det kan også være et oppgjør mot musikkbransjen og feminismen. Sløtface viser blant annet at kvinner også kan være frontfigurer i band.

 

Haley sier at Kannik Rock Project var første gangen kjellerbandene fikk prøve seg i den mer profesjonelle delen av musikkbransjen. Haley forteller også at det var dette tilbudet som ga dem mersmak for å holde på med musikk videre utover videregående og som voksne.

 

Andre musikere som har gjort det bra er blant annet Knud Kleppe. Læreren Kolbein var mentoren til Knud som spiller i The Lucky Bullets. Han kom på tredjeplass i melodi Grand Prix og er en flink artist. Knud Kleppe sier at Kolbein har mye av æren for at han lyktes så bra. Machu Picchu og The Factory er andre band som har lykkes i tiden etter Kannik.

 

 

Vi synes at det er meget modig gjort å starte Kannik Rock Project. Kannik rock project er et kjempegodt tilbud til de som vil prøve seg i musikkbransjen som unge og prosjektet skaper et grunnlag for videre utvikling som artister. Nå er det 4/5 band med i Kannik Rock Project og de synes at det hadde vært kjekt med et jenteband. Det understrekes at man må ha potensiale, og at prosjektet ikke er en barneklubb. Målsetningen er å skape et levende musikkliv for tidligere og nåværende kannikelever. Kannik Rock Project er et utrolig bra prosjekt der ungdommer kan blomstre som artister.

 

Skrevet av Nora Kolnes 10B, og Marte Surdal 10D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KILDER:

 

http://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/kannik-rock-ute-med-ny-cd-1.616583

https://www.facebook.com/slotfaceofficial/?fref=ts

Kolbein Haakon Lunde

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s