Kontroversiell Seier

World Press Photo Foundation ble laget i 1955 i Amsterdam, Nederland. De er kjent for å holde en årlig konkurranse der de kårer årets bilde. I år var det mer en 80 000 bilder og over 5000 fotografer. Men vinnerbildet ble noe man kan lett kalle kontroversielt. Det viser nemlig drapet på den russiske ambassadøren i Tyrkia, Andrey Karlov

Året vinnerbilde var nemlig et bilde av den tyrkiske politimannen Mevlüt Mert Altintas, sekunder etter at han har skutt den russiske ambassadøren i Tyrkia, Andrey Karlov, i ryggen.

Fotografen, Burhan Ozbilici, tok bildet på en kunstutstilling i Ankara, den 19. September 2016. Han forteller den Tyrkisk Tv om opplevelsen. «Jeg var 15 minutter for sen, så talene var allerede i gang. Noen annonserte at den russiske ambassadøren skule si noe, så jeg gikk fremover og begynte å ta bilder»

«Plutselig hørte jeg skudd og folk begynte å skrike og løpe. Ambassadøren lå på bakken, og en mann sto over han med fingeren i været og ropte «Allahu Akbar, Allahu Akbar» Det var ingen mellom meg og skyteren, men jeg fortsatte å ta bilder»

Skyteren fortalte at publikum skulle komme seg ut og skjøt en gang til ambassadøren som allerede lå nede. Skyteren døde senere i en skudd avfyring mot politiet, men han skadet 3 andre før han døde.

Han ropte også om Syria og Aleppo. «Ikke glem Aleppo! Ikke glem Syria!»
Myndighetene i Ankara gikk til retten for å unngå at attentatet ble sendt på TV.
Derfor er det kontroversielt at dette bilde vant den 60. Word Press Photo prisen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s