Når raskest ikke er raskt nok

 

 

Bugatti stjal showet på Genève bilutstillingen i fjor med deres lansering av bilen Chiron. Det var ikke forventet at Bugatti ville komme med denne bilen. Chiron vil være en av de mest ettertraktede «hyperbilene» i 2017 og den har mye å leve opptil. Chiron vil være etterfølgeren til den legendariske Bugatti Veyron som tok verden med storm med sin topphastighet på over 400 km/h.

 

Bugatti eies av VW-group, som gir dem et skyhøyt budsjett for å lage verdens raskeste bil. VW-group består av noen av verdens største og viktigste bilselskaper, noen av dem er; Porsche, VW, AUDI, Lamborghini, Skoda og Bentley. Den forrige lederen for denne gruppen het Ferdinand Piech, han var veldig innstilt på å utvikle verdens raskeste bil, derfor gjenopplivet han det franske bilmerket Bugatti, kjent for sine luksuriøse biler. Han satt sine mest erfarne og beste ingeniører i prosjektet og gav dem oppgavens som virket umulig, oppgaven tatt ordrett var å «bygge en bil som man kan bruke i hverdagen, men samtidig kan gå over 400kmh».

 

Etter omkring 10 år med utvikling lanserte selskapet bilen Veyron. Bilen tok verden med storm og skygge la andre sportsbiler som Enzo Ferrari og Porsche Carrera GT. Det tok ikke lang tid før bilen ble omtalt som en «living legend» blant bil fanatikere. Det som gjorde Veyron spesiell var sin topphastighet på over 400kmh, noe ingen andre personbiler hadde klart før. For hver Veyron Bugatti solgte tapte de omkring 10 millioner kroner, men dette var ikke et problem med VW-group i ryggen.

 

10 år etter lanseringen av Veyron kom Chiron. Chiron vil være Veyron`s etterfølger og den har mye å leve opptil. Chiron vil bruke en 16 sylinders motor som vil romme hele 16,4 liter, den vil også ha det vi kaller quad turboer, noe som vil si 4 turboer som jobber sammen. Siden bilen bare er ett år gammel har det ikke blitt tatt noen offisielle hastighetstester, men Bugatti mener at den vil kunne klare rundt 500kmh. Bugatti er sikker på at bilen ikke er trygg nok for denne farten og har derfor valgt å begrense topphastigheten til 450kmh, noe som fremdeles gjør den til verdens raskeste bil.

 

Chiron vil være bilen man drømmer om å eie helt til den neste Bugatti-en blir lansert. Den har allerede bevist for verden at den er en verdig etterfølger til Veyron. Nok et vellykket prosjekt fra Bugatti.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s