Gosenrevyen

Den kjente årlige gosenrevyen er nå satt i gang. Årets show er et kjekt show fult med sang, dans, sketsjer og artisteri. Hvert år er det forskjellige temaer som blir tatt opp. I år er temaet ”Dagen i dag” og handler om presset mange unge skoleelever opplever. Revyen har utviklet seg til Norges største ungdomsrevy, både når det gjelder antall medvirkende på scenen og antall publikum som kommer og ser på.

Alle elever som vil fra niende og tiende trinn får være med på revyen og bidra med dans, sketsjer og sang. I år er det 220 elever med, som har hatt 6 øvingsuker og skal ha 17 forestillinger totalt. I 2016 så over 7.500 mennesker revyen. Den første revyen var laget i 1991 og het “La meg ver”. Etter dette har revyen blitt en stor suksess og holdt på nå i 26 år til sammen. Planleggingen av årets revy startet for et år siden, og nå er over 200 elever klar til å stå på scenen. Premieren var den 17. Februar og revyen spilles hver kveld fra søndag 19.02 til torsdag 23.02.

Under årets revy blir det blant annet sunget låter av David Bowie, Britney Spears og Aaron Carter. Det er et Halloween-nummer og en egen guttedans, hvor 25 av mannlige deltakerne inntar scenen. Elevene bruker både helger og kvelder på øvinger til revyen.  Revyen er med på å lage et bedre miljø sosialt og gjør slik at elevene blir bedre kjent med hveandre, og får vist frem sine talenter.

–Stykket skal få fram at dagen idag også er en viktig del av livet. En skal ha det bra her og nå, og ikke bare jobbe for framtiden, sier prosjektleder John Arne Sægrov til Dagsavisen.

Gosenrevyen involverer så godt som alle elevene på niende og tiende trinn. I 2016 var det 220 elever på scenen, like mange er klar for revyen nå i 2017. Revyen legger vekt på å presentere et show med fart, musikalitet og humor, men er ikke redde for å ta opp dagsaktuelle problemstillinger. I 2001 ble Gosenrevyen kåret til ”beste revy” av Stavanger Aftenblads publikumskåring.

 

Skrevet av Marte Surdal 10D

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s