Kontroversiell rekordholder

Sist onsdag (08.03.17) slapp bilmerket Lamborghini en video, som viste fram den nye Huracán Performante. Videoen inneholdte en ny verdensrekord innen for rundetid på den mest kjente banene i verden, Nürburgring. Det har bare godt 7 dager, og mange kritikere i hele verden lurer på om bilen faktisk klarte å slå den forrige rekorden, noe som virker usannsynlig.

 

Fram til nå har Porsche 918 vert den raskeste produksjons bilen rundt banen, med en rundetid på 6:57. Denne rekorden ble satt i året 2013. Lamborghini mener at deres Performante er hele 5 sekunder raskere, som er en del raskere når det kommer til rundetider. Performante beskrives som å ha en egen produsert og modifisert versjon av deres V10 motor, som man kan finne i både Huracán LP 580-2 og LP 610-2. Bilen sies å ha omkring 640 hestekrefter, den forrige rekordholderen, 918, har derimot et hybrid system som klarer å utvinne hele 900 hestekrefter.

 

Det som gjør at det er så mange som tviler på denne rundetiden er at standard utgaven av Huracán (LP 610-4) klaret en rundetid på 7:28. Lamborghini mener at med å redusere vekten, gi bilen litt flere hestekrefter og mer downforce, ville skrape bort hele 36 sekunder fra bilens originale rundetid som i totalt vil gi bilen en rundetid på 06:52. Denne rundetiden som Lamborghini mener bilen har klart gjør at Performante-en ferdes på dypt vann. Det vil si at den ferdes blant bilindustriens raskeste og mest eksotiske biler. Den sammenliknes med La-Ferrari, Bugatti Chiron, Koenigsegg One:1 og mange andre biler. Det alle disse bilene har tilfelles er at prislappen er høyere enn 10 millioner kroner, noe den ikke er på Performanten.

lamborghini-huracan-performante-30

Noe som gjør andre er skeptiske er at speedometeret på bilen i videoen, hopper litt. Det vil si at det kan være at det viser 120kmh, men plutselig hopper det til 160kmh i løpet av noen tusendeler av et sekund. En av forklaringene på dette kan være at Lamborghini brukte GPS for å beregne farten, i stedet for å se på hjul hastigheten.

 

Lamborghini står fortsatt med sitt ord og lover at rundetiden er ekte. Rekorden er en av de mest kontroversielle noen gang og vi får kanskje aldri et svar på om den er ekte eller falsk

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s