Jens Stoltenberg møter Trump

Natosjefen besøkte nylig Washington D.C for første gang etter at Donald Trump ble president, men Jens fikk ikke møte presidenten da. Det er blitt avtalt at Stoltenberg skal møte Trump den 12. april opplyser NATOs talsperson Oana Lunguscu.

 

Møte mellom Trump og Stoltenberg 12. april blir det første møte de har sammen. Møtet vil ha en stor påvirkning på hvordan forholdet mellom NATO og USA vil formes i fremtiden. Trump har kommet med flere uttalelser mot NATO hvor han vil at de europeiske landene må bidra med mer penger til NATO og eget militær. Hvis ikke de europeiske landene i NATO innfrir disse kravene, så har Trump tidligere uttalt at USA da vil moderere forpliktelsen sin til alliansen.

 

Selv om Jens Stoltenberg og Donald Trump aldri har møtt hverandre så de to hatt to telefonsamtaler. Da diskuterte de fremtiden til NATO, hvordan de skal eliminere IS og andre generelle saker som involverer USA og NATO. I telefonsamtalene har Trump bekreftet at han støtter NATO, men Trump har overasket før, så man vet aldri.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s