Bluetooth 5.0

Mange av verdens største elektronikk og teknologi selskaper ønsker at produktene deres skal fokusere mer på å ikke benytte like mange kabler som tidligere brukt. Da Apple fjernet hodetelefoninngangen på Iphone 7 hindret de at man kunne benytte sine gamle kablede hodetelefoner og andre tilbehør som krever hodetelefoninngangen. Dette tvinger deres kjøpere til å benytte en form for trådløs teknologi i stedet for hodetelefoninngangen.

Dette førte til at trådløse enheter steg veldig i popularitet. Den trådløse teknologien har lenge vært dominert av det som kalles Bluetooth, dette er den mest populære måten å mota eller å sende informasjon innenfor et personlig datanett. Denne informasjonen sendes mellom mobiltelefoner, datamaskiner og ander enheter som støtter Bluetooth. Hvis man skal bruke en koble seg til en trådløsenhet via mobilen er man ofte avhengig av denne teknologien. Dette gjør at svært mange benytter teknologien.

Med lanseringen av nye Samsung Galaxy S8 ble verden introdusert til et nytt Bluetooth system med navn ”5.0” eller Bluetooth ”5.0”. De fleste av dagens mobiler støtter Bluetooth ”4.0” og oppover til ”4.3”, men de forskjellige utgavene av ”4.0” gir ikke noen stor forskjeller. ”5.0” derimot gir flere endringer. Det er tre helt nye ting som denne iterasjonen av Bluetooth får som ikke har vært tilgjengelig før. Den første nye tingen er at ”5.0” er to ganger så rask som ”4.0”, dette vil si paringsprosessen mellom enheter. Den andre tingen er at ”5.0” har fire ganger så stor rekkevidde som ”4.0”, dette er en virkelig god forbedring. Mange har hatt problemer med at det ikke er lang nok rekkevidde på signalet. Den største forbedringen er at datamengden som kan overføres via Bluetooth har økt med hele åtte ganger fra det som var mulig å overføre med ”4.0”.

Bluetooth ”5.0” virker som å være et langt steg i riktig retning når det kommer til en trådløs fremtid. Andre selskaper vil tilslutt få denne teknologien på sine enheter også.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s