Skam sesong 4 er her!

Nå har endelig Skam sesong fire kommet! Etter ca. fire måneder med venting for alle skam fans, kan de endelig få se den nye sesongen om Sana. Før henne har det vært tre  sesonger som alle har vært ekstraordinære. I denne sesongen får vi se gjennom Sanas øyne hvordan det er å være en muslimsk jente i Norge og hvordan det er å ikke føle seg helt velkommen i sitt eget land som norsk tenåring på videregående skole. Denne artikkelen skal handle om den nye sesongen om Sana, litt om det som har hendt tidligere, og dessuten om ungdom og oppvekst.

 

Fredag 7. april kl.12 kom traileren til den aller siste sesongen av Skam. Traileren var en video som ble spilt av baklengs, med hovedpersonene (jentegjengen, Isak og Even) som faller, blør og skriker. Situasjonen begynner med Even som blør fordi han får selfiestangen til Kris i ansiktet. Dette er fordi hun blir truffet av Eva som sklir på perlene til Vilde. Perlene blir revet av Noora som faller fordi hun snubler i Sana, så kommer kameraet på fjeset til Sana. Hun ser lurt rett mot oss. Etter videoen kommer navnet Sana, deretter «siste sesong mandag 13:28», trailere er sett mer en 900.000 ganger.

 

Første klipp kom på mandagen, og selv om NRK hadde noen tekniske problemer, er det blitt sett mange tusen ganger. Til nå har det kommet ut 7 klipp, og flere «blogginnlegg» med Instagram poster og meldinger.

 

Sana er en muslims jente sskam-fb-image-sXom til tross for stereotyper er på russebuss med resten av jentene i serien. Hun går gjennom mange problemstillinger som en muslimsk jente i Norge, og må drøfte på om det hun gjør på videregående er riktig med religionen hennes. At hun er muslim stopper henne ikke fra å gå på fest, men hun drikker ikke. Det er derfor mange i serien blir overraska av hun skal være med på russebussen. I serien og av fans blir hun sett på som en «badass», men nå i «hennes» sesong for vi se en litt mykere side, der hun kanskje forelsker seg.

 

Det har vært mange sesonger før sesongen om Sana. Men det de har til felles er at de tar for seg det som hender under ungdomsoppveksten.

I sesong 1 handler det om Eva, i denne sesongen snakker de for det meste om hvordan det var er å være ungdom og vennskap. Vi blir dessuten kjent med alle karakterene. Fra den naive Vilde til den intellektuelle Sana.

I sesong 2, handler det om Noora. Denne sesonger er nok den mest populære sesongen, og handler om kjærlighetslivet til Noora.

Mens den 3. sesongen på den andre siden, handler om å være seg selv, og om å finne seg selv. Isak er da homo og må prøve å finne ut hvem han er.

Så til sesong 4, den vi har valgt å ta for oss her. Den handler som sagt om Sana og alle problemene hun støter på ved å være en muslim i Norge. Hun må både ta hensyn til at familien sin, men også det å passe inn på skoen.

 

Alt i alt så handler serien i seg selv om ungdom og oppvekst i Norge. Hvordan det er å måtte forholde seg til familien, samtidig som man må prøve å finne seg selv og være en ungdom. Sana prøver å forholde seg til at dette samtidig som hun er en veldig troende muslimsk jente. Kort sagt så blir hun trukket mellom kulturene, og serien forteller om valgene hennes og hvordan hun takler situasjonen som hun etter hvert må stå ovenfor.

Skrevet av: Cordelia Eline Velde Monsen & Erica Cheng 

Kilder:

http://skam.p3.no/sesong/4/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s