Trump om Nord-Korea

USA sin president Donald Trump har nylig sagt at han er villig til å gå inn alene i Nord Korea for å stoppe atomvåpenprogrammet, hvis Kina ikke greier å få styr på «Situasjonen»

«Kina kommer enten til å velge å hjelpe oss med Nord Korea eller så vil de ikke» Dette sa Trump i et intervju med Financial Times. «Hvis de hjelper oss, blir det veldig bra for Kina. Hvis de ikke hjelper, blir det ikke bra for noen»

Trump administrasjonen har flere ganger lagt vekt på den Nord Koreanske atomvåpentrusselen. Statssekretæren til USA Rex Tillderson besøkte Kina i mars for å diskutere denne trusselen med dem. Trump har planlagt å invitere den Kinesiske presidenten Xi Jinping til USA senere denne uken.

I et intervju med ABC News Sunday, sa den amerikanske ambassadøren til De forente nasjoner Nikki Haley at USA «ikke lenger skulle ta unnskyldninger fra Kina om at de er bekymret».

«De trenger å vise oss hvor bekymret de er … det eneste landet som kan stoppe Nord-Korea er Kina, og det vet de,» sa hun.

USA hevder at Kina ikke har gjort nok til å øke økonomisk press siden Beijing er Nord Koreas eneste virkelige allierte og står for 70% av landets handel.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s