Prinsessekake

Dette er en kake for alle anledninger, om du er liten eller stor. Prins eller prinsesse.

Ingredienser:

ing

Slik gjør du:

  1. Smelt margarin og tilsett melken i smøret. La dette bli ca. 35 grader.
  2. Rør ut gjæren i væsken.
  3. Bland det tørre med væsken og elt det til en glatt og smidig deig. Elt den gjerne i en kjøkkenmaskin.
  4. Sett deigen til heving i ca. 30-40 minutter.

5.      Fyll til prinsessekake av gjærdeig

Rør sammen smør, sukker og kanel.

  1. Kjevle ut noe av deigen til en rund leiv (ca. 1/3).
  2. Legg denne som en bunn i en rund springform ca. 24 cm i diameter. Smør et lag med vaniljekrem på bunnen.
  3. Kjevle resten av deigen ut til et rektangel.
  4. Smør på smørblandingen og dryss på rosinene.
  5. Rull sammen deigen til en fin pølse.
  6. Sjær ca. 8 like store biter av rullen.
  7. Legg den ene av bollene i midten og resten fint rundt i ring.
  8. Pensle med egg og ha litt vaniljekrem i midten på hver bolle.
  9. Sett til etterheving i ca. 30 minutter.
  10. Sett ovnen på 200 grader.
  11. Stek kaken i forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter.
  12. Avkjøl kaken og ha på litt melisglasur.

 

 

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s