Trenger mattetentamen en forberedelsesdag?

I 10. klasse teller tentamen skikkelig og er en av de viktigste vurderingene du får i løpet av halvårene. Tentamen utgjør en veldig stor del av standpunktkarakteren i fagene norsk, nynorsk, engelsk og matte. På grunn av dette får elevene en hel dag i fagene norsk og engelsk før tentamen for å forberede seg, men ikke en forberedelsesdag i matte. Hvorfor får de ikke dette?

For veldig mange elever er matte ett av de vanskeligste fagene på skolen. En må kunne utrolig mye, og huske alt dette til tentamen. Elever sitter til langt på natt for å øve til tentamen, men får ikke mulighet til dette på skolen. Gjennom ungdomskolen lærer en matte opp til dette punktet. Det er i de seks skoletimene en blir testet i hvor god man er i faget matte. Likevel kan ikke elevene få en dag i forveien for å øve på matten. I fagene norsk,nynorsk og engelsk skal en svare på noen spørsmål til tekster og skrive en lang tekst. Dette trenger en ikke å øve særlig til, eller å pugge utrolig mye, men dette trenger man tydeligvis en hel dag til å øve på.

I matte lærer man utrolig mye de tre årene, og man har to tentamener i året, alle for å forberede elevene til den siste tentamenen på ungdomskolen. I denne tentamenen må eleven kunne absolutt alt de har lært gjennom de tre årene. Til og med det man lærte på starten av 8. klasse kommer på mattetentamen. Det er utrolig mye stoff og utrolig mye kunnskap å gå igjennom før en prøve. Ikke alle elever har tid, eller orker å øve flere timer i dagen de siste dagene før tentamen bare for å komme seg igjennom alt stoffet. Når elevene jobber hjemme får de heller ingen veiledning på hvordan en løser ulike oppgaver på riktige måter, hvis ikke elevene kan det. Hvis det kommer en forberedelsesdag for matte, vil dette åpne akkurat disse mulighetene. Hvis eleven kanskje ikke fulgte særlig godt med, eller ikke skjønte et av emnene de hadde i 8. eller 9. klasse kan eleven spørre læreren på forberedelsesdagen og få svaret på det lett som det.

Bilderesultat for matematikk

 

Det blir jo forventet av elevene å øve til mattetentamen dagene før for å få best mulig resultat. Det er elevene selv som har muligheten til å forbedre seg selv. Likevel blir det ikke forventet at elevene kan lese et teksthefte og jobbe med det i forveien. Matten er et utrolig viktig fag, og mange elever klarer rett og slett ikke å få seg til å øve, da burde det finnes en dag dedikert til akkurat dette, hjelpe elever med å prestere sitt beste på den mest avgjørende matteprøven på ungdomskolen.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s