Ronaldo sitt utrolige gullår

9. Januar ble den beste FIFA mannlige fotballspilleren kåret, og til ingens overraskelse ble dette tildelt den 31 år gamle Cristiano Ronaldo. Med titler i overflod fra 2016, og utrolig mange flotte mål ble dette kirsebæret på toppen av kremen på kaken for den erfarne fotballspilleren.

Bilderesultat for ronaldo awards 2016

En kan mildt si at Ronaldo har hatt ett av de beste mulige årene i hans karriere. Hans første trofé i 2016 var Real Madrids seier over Atletico Madrid i UEFA champions league finalen 28. mai, der Ronaldo tok den avgjørende straffen som førte til Real Madrids seier. Ikke lenge etter klarte Ronaldo å ta med seg underdog-laget Portugal til et historisk første EM-gull i en intens finale mot Frankrike som endte 1-0 til Portugal den 10. Juli.

Bare litt over en måned etter EM-gullet vant Ronaldo nok en pris. UEFA’s beste mannlige spiller i Europa. Dette er en pris der 55 sportjournalister stemmer frem den beste spilleren i Europa. 22. August kunne da Ronaldo allerede gå med hans tredje trofé i 2016. Desember 12. ble den prestisjefulle Ballon d’or gitt ut. Og med en knusende poengsum på 745 mot andreplass Messi sine 316 poeng, kunne Ronaldo gå ut med ikke bare sitt fjerde trofé i 2016, men også hans fjerde Ballon d’or. Bare 6 dager senere ble Real Madrid og Ronaldo vinnere av FIFA club world cup, noe som markerte Ronaldo sitt 5. trofé.

Og sist, men ikke minst avsluttet Ronaldo 2016 med et pang. Den 9. Januar gikk han ut med FIFAs beste mannlige spiller i verden, og hans sjette trofé i 2016. Dette er trygt å si en utrolig prestasjon, og viser at han virkelig er en av verdens beste spillere noensinne.

 

 

Man spør kanskje seg selv hvordan i all verden Ronaldo gjorde for å få alle disse trofeene. For det første burde man se på er hans utrolige målrekord. Ronaldo har i løpet av 2016 hatt tilsammen 57 opptredener for klubb og land. På disse 57 kampene har han klart å få 55 mål og 17 målgivende! Det er nesten 1 mål hver kamp, og det er et fantastisk mål til kamp forhold. En annen ting å se på er hans trofeer med klubb og land. Det er nok ikke særlig sannsynlig at han hadde klart å vinne alle de prisene for verdens beste spiller hvis han ikke hadde klart å få EM og Champions league gull. Champions league er en av de største prisene man kan vinne i klubbfotball, mens EM er jo en av de største prisene for land. Spesielt siden Portugal ikke har den sterkeste stallen, og ikke fikk noen tiltro av mange eksperter før turneringen startet. Med disse to punktene er det få som kan argumenter mot at Ronaldo ikke fullt og helt fortjener alle disse prisene.

 

  • Miniquiz: Klarer du å sette navn på alle trofeene i på bildet? Kommenter gjerne i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar